Chapter

Trackers ruilen voor gouden munten

Beleggers kunnen goudtrackers omzetten in munten. ETF Securities (een Engelse aanbieder van goudtrackers) maakt het mogelijk om trackers om te zetten in gouden munten.

Veel kleine beleggers vinden het interessant om in fysiek goud te beleggen. Dit geeft nog meer zekerheid omdat de onderliggende waarde (goud in dit geval) ook echt ergens in een loods ligt te wachten. Sommige beleggers vinden het een rustgevend idee om ook echt over het goud te kunnen beschikken als de hele economie omvalt. De gedachte is dat we terug kunnen vallen op een goudstandaard als de grote wereldmunten zoals de Euro en de Dollar vallen.

Dekking door 100% echt goud

In tegenstelling tot veel andere trackers wordt de goud-tracker van ETF Securities voor 100% gedekt door fysiek goud.

Bij het omzetten van trackers in goudstaven heb je vrij veel geld nodig. Een goudstaaf is namelijk al snel meer dan 400.000 euro – afhankelijk van de goudprijs en de aanbieder. Vandaar dat deze aanbieder ervoor heeft gekozen om ook gouden munten aan te bieden. Zo kunnen kleine beleggers ook hun trackers omruilen voor fysieke munten. Het is wel te hopen dat deze beleggers een stevige kluis in hun huis hebben want een gouden matras lijkt me niet ideaal.

Wij geven geen advies over de verwachte ontwikkeling van de goudkoers. Mocht je in deze tracker willen beleggen dan kan dat bij deze brokers.

 

0 Comments

Comments are closed.

Chapters

  • 1