Aex tracker

 

Een AEX tracker volgt de bewegingen van de bekendste Nederlandse index, de AEX. Deze tracker is samengesteld in dezelfde verhouding als de bedrijven in de AEX index. Als Philips bijvoorbeeld een tiende van de waarde van de AEX zou bepalen, dan bepaalt Philips ook een tiende van de waarde van de tracker.

Wat is het voordeel van beleggen in AEX trackers?

Veel beleggers ervaren het als zeer plezierig om in de lokale markt te investeren. En dit is niet ten onrechte. De eigen markt is veel makkelijker te volgen. Daarnaast praten beleggers ook graag aan de koffietafel over hun belegging en wat is dan makkelijker dan over de Nederlandse beurs praten. Het mooie van beleggen in AEX trackers is dat je dagelijks in iedere Nederlandse krant kunt volgen hoe je belegging ervoor staat.

Beleggen in trackers heeft verschillende voordelen:

  • Het is eenvoudig en zeer transparant.
  • De kosten van trackers zeer erg laag
  • Een AEX tracker spreid je jouw investering over alle bedrijven in de AEX

Deze voordelen zorgen ervoor dat trackers steeds populairder worden onder beleggers.

Waar moet ik voor oppassen?

Let goed op: trackers lijken door de spreiding veiliger te zijn dan aandelen, maar dit valt in de praktijk tegen. Beleggers lopen altijd risico’s. Vaak zie je dat in een slecht beurssentiment bijna alle beursbedrijven dalen, waardoor je ook met een tracker tegen grote verliezen kunt oplopen. Het afgelopen decennium laat sterker dan ooit zien wat de gevaren zijn. We hebben een IT-bubbel, vastgoedcrisis en een landencrisis achter de rug. Desondanks heeft de AEX in de afgelopen 50 jaar alsnog een historisch rendement van ongeveer 7%. Een lange termijn visie kan bij beleggen daarom erg nuttig zijn.

Het is daarom handig om gespreid in te stappen. Door ieder jaar een bedrag te investeren over een lange periode zorg je de winsten en verliezen middelen. Op die manier wordt je potentiële rendement misschien kleiner, maar zul je minder snel tegen een zwaar verlies oplopen. Daarnaast is spreiding over verschillende landen ook altijd aan te raden.

Soorten trackers

Naast trackers die in de AEX beleggen zijn er ook nog vele andere beleggingen te vinden. Op deze website vind je de meest populaire investeringen op dit moment.
Bekijk in welke trackers je nog meer kunt beleggen »

Beleggen in AEX indextrackers

Via een online broker zoals Binck beleg je met een krachtig online platform tegen lage kosten in indextrackers. Bij Binck kunt je via de zoekfunctie iedere trackers eenvoudig vinden.

De index van Brazilië, China, Nederland en Duitsland is eenvoudig te vinden. In welk land je moet investeren, dat bepaal je altijd zelf.

0 Comments

Comments are closed.

Chapters

  • 1