AMX index

 

Met AMX trackers kun je eenvoudig de op 1 na grootste index van Nederland volgen. Dit kan handig zijn uit spreidingsoverwegingen want beleggers willen hun Nederlandse investeringen vaak niet alleen in AEX-bedrijven steken. In deze index zitten veel prachtige snelgroeiende bedrijven.

Wat is de AMX index?

De AMX wordt ook wel de Midkap index genoemd. Deze index bestaat uit middelgrote Nederlandse beursgenoteerde bedrijven.

De 20 grootste bedrijven komen in de AEX en de 20 bedrijven die daarna de hoogste weging hebben komen in de AMX. Je zou kunnen zeggen dat deze bedrijven te groot zijn voor het tafellaken (de AEX) en te groot voor het servet (ASCX).

Waar vind ik de real-time koers van deze AMX bedrijven?

De actuele koersen van zowel een AMX tracker als de koersen alle ondernemingen in deze index zijn gratis te volgen via het handelssysteem van brokers zoals Binck.

Let op!

Deze index is erg interessant om in te beleggen maar er is een ‘maar’.  Deze index is interessant omdat er veel snelgroeiende bedrijven inzitten. Dit kan zorgen voor snelle stijgingen maar ook voor snelle dalingen. In onzekere tijden dalen de bedrijven vaak sneller dan vertrouwde zwaargewichten zoals Shell. Daar staat tegenover dat de koers van de AMX in een positief beurssegment vaak sneller stijgt dan de AEX. Bedenk zelf hoeveel risico je wilt lopen.

Beleggen in AEX indextrackers

Via een online broker zoals Binck beleg je met een krachtig online platform tegen lage kosten in indextrackers. Bij Binck kunt je via de zoekfunctie iedere trackers eenvoudig vinden.

De index van Brazilië, China, Nederland en Duitsland is eenvoudig te vinden. In welk land je moet investeren, dat bepaal je altijd zelf.

0 Comments

Comments are closed.

Chapters

  • 1